27 May 2009

Basikal Baru

Hari tu balik buat facial ternampak lak kedai basikal, terus singgah beli..
kalau ikutkan dah lama nak belikan qiesha basikal tp biarlah dia naik basikal 3tyr tu dulu.

Bd tak fikir panjang pun masa beli tu..nampak berkenan terus beli...amik yg kecik jer..
nih lah dia..


nampak kecik kan?

Qiesha bebel gak "naper tak beli mcm yaya"
Anak sepupu bd..basikal dia besar..tp yer lah budak tu tua setahun dr qiesha badan lak mcm tua 3thn

tp bd suka kaler dia pink...aaiii suka pink tau...


Cantik kan?

Papa qiesha balik..dia lak bebel..kenapa kecik lah...kenapa tayar mati lah...kenapa tulah...kenapa nih lah...adehai...ada lak yg kena siku...untung aii dah beli tau..

Bapak dgn anak sama jer tak puas hati..
last2 pagi semlm pergi kerja bd angkut sekali besikal tu..
Lunch time pergi tukar..nasib boleh...yer lah tak kan tak blh lak, bukan nak pulang..nak tambah duit tu..

nih lah hasilnya...


Hah..besar kan?
baru puas hati aku..

Ingat nak beli kecik sikit dr nih..tp tak berkenan dr jiwa raga ku..
nih sebijik sama size mcm sepupu bd nyer anak tu...
suka lah qiesha.."haaa..mcm nih lah yaya punya"
yor lah mcm ko besar sgt..

Tp nasib ok dgn qiesha..dia pun blh kayuh..nak turun tu jer nampak mcm susah sikit..lelama ok lah tu..



Tapi frust saaannnnggaattt sbb tak der kaler pink lak stock nih...

25 May 2009

Facial

Igt nak half day hari nih tp banyak kerja lak...

Jap lagi pkl 3 bd balik..nak pergi buat facial muka...dah lama sangat tak buat facial, tak larat dah nak tgk black head nih...

Apa pun nak siapkan kerja dulu sikit..

21 May 2009

Lunch Apa?

Dah lunch ker semua?
Lunch Apa hari nih?

HAri nih bd makan meggi cup jer..( menu terpaksa )
iktkan meggi nih tak elok untk diet,,
pagi tadi makan sandwich..
dlm pkl 10 lebih dah kelaparan..
Malas nak kuar jadi makan jer lah apa yg ada.

Sini mana ada kantin..
nak kuar makan pun jauh...tak lah jauh sgt kalau drive dlm 5mnt kot...


Ptg nih tgh fikir lak nak bawa qiesha makan kat mana..
semlm ambil dia kat taska dia merajuk, dia ckp...
"asyik ambil alyyn mlm jerr" sambil nangis....sian lak tgk dia...
tak tau naper tetiba sayu lak dia..

Hari nih dah janji dgn dia nak ambil awal ajak dia makan kat luar.

20 May 2009

Kawan

Mlm tdi dlm pkl 10.30 dpt call dr kawan lama..
tak sangka sngt..lama tak jumpa..dia dpt no dr makcik bd kat kg..
Dia lepas kahwin terus ikut laki dia duk terengganu..sejak tu lah kita org dah tak berhubung..

Dia kawan rapat bd dr sek rendah sampai sek men,
sek men kita org tak satu kelas tp tak bermakna kita org tak blh rapat.
Dia memang rapat dgn bd..dia lah kawan ketawa..kawan menangis..kawan time susah dan senang..mak dia pun dah mcm mak bd..nenek bd pun dah mcm nenek dia..

Skrg susah nak cari kawan yg dekat2 sebaik dia..kawan yg ada pun depan kita memang lah baik tp belakang kita banyak mulut hal kita...setakat berkata pasal kita tak apa tp menda yg tak ada diadakan....dia kekadang tak sedar apa yg dia cakap kita pun blh tau.

Bila tau kawan kita nih mcm tu memang sedih kan?
dia pergunakan kita lak....mungkin dia tak sedar dia pergunakan kita dan dia tak der rasa pun nak pergunaakan kita..tp bagi bd dia tetap pergunaakan bd sbb sanggup belakang kita dia cakap bukan2 pasal kita tp dah banyak menda yg kita buat untuk dia...bukan nak mengungkit...tp kesali dgn layanan yg kita dah berikan pada dia.

Bd lak bila dpt kawan bd hargai sepenuh hati bd..
bd jaga hati dia..bd sayang dia..bd percaya dia..
kekadang dialah tempat bd meluahkan perasaan..
bd buat yg terbaik utk dia..walaupun kekadang membelankangkan sedara mara bd sendiri..

Tp bila dapt tau peragai dia yg sebetulnya..
menyesal tu dah tak guna..
terima lah dia seadanya bergitu..
tp hati nih memang sedih...tuhan sajer yg tau..

Tp cukup lah setakat tu jer lah perhubugan baik yg bd berikan..
selepas nih cukuplah sekadar kawan biasa..

Huh...aku nih dah melalut sampai mana lah..waaakaaahhh...kkaaahhhh....
sanggap jap..

Apapun bd rindu sgt dgn kawan bd tu..sesungguhnya dia tak ada tanding gandi nyer..mlm tadi borak dgn dia sejam rasa mcm 10mint jer..tak habis cerita tu nak diceritakan.

dan kawan yg terbaik bd ada skrg ialah you all MOM CLUB..love you sangat2..
thanks dgn persahabatn nih..

19 May 2009

Tocang Rambut

Nih Pic hari ahad hari tu...

Tak pernah pun tocang rambut qiesha nih..hari tu dia lak minta buat rambut dia mcm "yaya"..sepupu bd..hari tu dia nampak rambut budak tu bertocang dua..

Selalunya rabut qiesha nih bd ikat satu atau ikat dua je..
yer lah rambut qiesha kan LEBAT....jadi nih lah hasilnya..



href="http://2.bp.blogspot.com/_s5CIjsZ2V8Q/ShI3d1RGQSI/AAAAAAAAA0s/yfTpJ8BeM7U/s1600-h/DSC03061.JPG">

16 May 2009

Award Dr Sb



Hari nih free sikit tu yg sempat amik..
bd lah salah sorang pengikut yg rajin walaupn tak setia setiah hari disebabkan kesibukkan diri nih tp mcm mana pun dlm seminggu tu mesti nak pi jenguk kan..

Thanks yer Niza

Qiesha

Qiesha ajar barney dia solah..he..he...sabar jer lah
Tak sempat nak snap pic dia perasan lak..



href="http://3.bp.blogspot.com/_s5CIjsZ2V8Q/Sg4T2LdaxfI/AAAAAAAAA0U/B-5aX06jvU8/s1600-h/DSC02989.JPG">

abaikan jer lah bilik yg tgh berselerak itu...

Qiesha dah boleh baca niat sembayang dgn jelasnya..alhamdullilah..
dah hafal Al-Fatihah, 3 kul pun dah hafal, banyak gak doa2 yg dia dah hafal..doa sebelum tidur, doa sebelum keluar rumah, doa sebelum masuk toilet..dan banyak lagi doa yg dia baca kekadang bd pun tak tau doa apa yg dia baca..

bila tanya dia "doa apa alyyn baca" dia jawab
"doa nak masuk umah lah...apa lah mama nih pun tak tau"
He...he....wat malu jer kan..

terus terang bd cakap bd banyak tak tau doa2 tu..dulu tak pernah ambil tau pun..skrg tgk qiesha selalu baca baru terhegeh-heget nak ambil tau..
Elok kita tau gak menda2 nih bila anak tanya malu sungguh bila cakap tak tau..lepas tu anak lak yg ajar kita..

Hari tu qiesha tgh baca doa tidur tiba2 kat tgh2 dia telupa lepas tu dia tanya "eh macam mana ma"
sungguhlah malu masa tu bila cakap mama tak tau..

Puas hati sungguh dgn taska qiesha nih..banyak menda dia dah ajar qiesha...mengaji pun qiesha dah nak sampai iqra 3...

Thn depan tgh fikir nak hantar qiesha sekolah mana..ikutkan hati smart reader...
emmm...entahlah...jauh lagi kan masa tu...tp pejam celik pejam celik kejap lagi dah nak sampai thn depan...tp terfikir gak kalau working permit hubby lulus masa tu mugkin kita org dah kat ireland..isyaallah...

15 May 2009

Facebook

Skrg bd dah ada facebok..
he..he...sibuk gak nak ada..padahal masa nak bertenet pun terhad..

Teringin nak ada gak..first sbb sepupu sepapat bd ramai gak yg ada facebook nih
sapa kawan2 yg ada facebook tu blh lah menjointkan diri..
mom yg anie ada skrg..fafau, mys dgn lina jer..

Nih pun tgh belajar lagi...banyak lagi tak tau...

08 May 2009

Entry Ptg..

Lama tak masuk sini...

Haaa..ha...curi masa sikit...kerja banyak berserabut pala..
esok ramai yg cuti..
bd kerja...sengal kilang nih...
hubby cuti jaga Qiesha kat umah..

04/05/09 hari tu genap usia perkahwinan kita org 6thn..
kita org cuti pergi lunch sesama lepas tu pergi tgk wayang.
Qiesha tinggal kat taska.

Semoga Jodoh Nih Dipanjangkan hingga ke aKhir hayat Kami.